LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Arhus

  Fly til Aarhus

  Det tar omtrent 3 timer å fly til Jyllands hovedstad Århus fra Oslo, og vi kan love en svært komfortabel reise. Vi servere både kaffe og te om bord, og du kan dessuten lese digitale aviser – helt uten ekstra kostnader.

  Du får alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss. Både før, under og etter din reise, har vi tenkt på alt:

  Finn din flyavgang og pris med det samme eller last ned vår app – med appen kan du finne et fly til Årrhus raskt og direkte på mobilen.

  Mange daglige flyavganger til Århus

  Vi flyr deg til Århus lufthavn i Danmark både morgen, middag, ettermiddag og kveld. Det er med andre ord, utrolig lett å finne et fly som passer med dine planer i Århus.

   

  Billige flybilletter til Århus – bestill i god tid

  Du kan enkelt reise billig til vakre Århus med oss. Men husk å bestille billettene i god tid, da kan du nemlig sikre deg de billigste billettene.

  Vi gir deg alltid 24 timers åpent kjøp når du bestiller flybilletter. Derfor kan du kjøpe billige billetter med en gang, og deretter høre med familie og venner.

   

  Bli medlem av EuroBonus

  Bruk gjerne vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og få poeng hver gang du flyr med oss. I tillegg får du masse unike fordeler - bl.a. ekslusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise. Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, hotellopphold, leiebil til shopping hos våre mange EuroBonus butikker.

  Opptjen poeng på din tur til Århus – påmeld deg EuroBonus gratis

  Århus - verdens minste storby

  Århus er en pulserende by med dansk sjarm, lave priser og gode pølser. Vikingene gjorde i hvert fall en god gjerning da de grunnla byen.

  Århus er også en ny og moderne by hvor det kryr av butikker, kaféer, restauranter og andre gleder som gjør Århus til en by man blir glad for å være i.

  Når du er i Århus bør du også benytte sjansen til å shoppe i en av de lokale designerbutikkene. Det er store sjanser for at du kommer hjem med noe spesielt i bagasjen.

  Fly til Århus med SAS

   

  Den gamle by i Århus

  Den gamle by i Århus er et levende folkemuseum med bygninger og hus fra ca 20 andre byer. De ansatte vandrer rundt i klær fra gamle dager, og man kan finne skjulte kafé-gleder i bygg innredet som private hjem. Det gir en god følelse å vandre rundt i Den gamle by, og man får innblikk i dansk historie og levemåte. Spesielt vakkert er det i julen når det er pyntet med glitrende julepynt og brosteinsgatene er opplyst.

   

  Kunstbyen Århus

  Århus er elsket av kunstnere, og har en bohemisk rytme samtidig som den er pulserende. Når du er i Århus bør du besøke et av byens mange museer. Blant dem finner du ARoS, som er kunstmuseet, og det spesielle Kvinnemuseet som tar for seg kvinners kultur og historie.

   

  ARoS i Århus

  ARoS Aarhus Kunstmuseum er et spektakulært opplevelseshus for barn og voksne; en mental servicestasjon hvor det nysgjerrige menneske kan bli både behaget og utfordret, står det på ARoS hjemmesider. Museet er et av de største i sitt slag i Nord-Europa og har en fantastisk samling av både nyere og eldre kunst. Utover de skatter museet rommer, fins også en flott bokhandel, en hyggelig kafé og en lekker takterrasse med restaurant.

   

  ”Kvindemuseet i Danmark”

  Det spesielle Kvinnemuseet oppsto som en konsekvens av en grasrotbevegelse i forlenging av den nye kvinnebevegelsen. Kvinnemuseet er et statlig støttet landsdekkende spesialmuseum. Museets mål er å utforske, bygge opp samlinger og spre kunnskap om kvinners liv og virksomhet i den danske kulturhistorien.

   

  Moesgård Museum

  Moesgård Museum, tidligere Forhistorisk Museum, ligger på herregården Moesgård utenfor Århus. Museet er både et lokalmuseum og et spesialmuseum for arkeologi og etnografi. Her finner du den over 2000 år gamle Grauballemannen, som er så godt bevart at forskerne kunne se at han hadde spist grøt til frokost den dagen han ble ofret.

   

  Sommer i Århus

  Også Århus har sitt tivoli, Tivoli Friheden. Tivoliparken er grønn og vakker, og attraksjonene er mange og utfordrende. Vil du kombinere et parkbesøk med en piknik tar du med din egen mat, du kan også grille. Parken er bare åpen om sommeren.

  Et annet tilbud er strendene i Århus. Det er særlig tre som er populære; Bellevue, Den permanente og Moesgård strand. De er selvfølgelig flotte om sommeren, men en frisk tur langs havet en høstdag er også en herlig opplevelse.     

  Kort om Århus

  Valuta: danske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: +45
  Språk: dansk

  Ambassade:
  Danmarks ambassade, Olav Kyrres gate 7, 0273 Oslo, tlf.: 22 54 08 00

  Norske ambassade:
  Kgl. norsk konsulat, Store Torv 1, 1. sal, Aarhus C, tlf.: +45 55 46 87 33

  Turistinformasjon:
  www.visitdenmark.no

  Annet

  Danmark

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies