LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Kultur

  Guide til Ålborg

  Innerst i Limfjorden på Nord-Jylland ligger sjarmerende Ålborg, som har blitt et symbol på Danmark. Med sin sjarm og attraktivitet tiltrekkes stadig flere besøkende til Ålborg.

  Bare København trekker flere internasjonale turister og tilreisende dansker enn Ålborg. Særlig blant nordmenn og svensker har det blitt populært å reise til Ålborg. Byen har mye å by på, men den lokale befolkningen er nok mest stolte av at Ålborg blir kalt en kulturby.

   

  Karneval og kultur i Ålborg

  I mai hvert år arrangeres Nord-Europas største karneval i Ålborg. Da markerer mer enn 30.000 utkledde mennesker seg med sang og dans gjennom gatene. I august kan man få med seg det årlige musikalske arrangement: Blå Festival. Er du jazz- eller bluesentusiast må du få med deg denne festligheten. Ellers er Ålborg kjent for sine mange teatre, som for eksempel Jomfru Ane Teatret, Ålborg Teater, Jako-Bole Teatret.

  Det Hem’lige Teater, som er byens eksperimentelle scene, er også blitt populært. Ålborg byr også på en operafestival, flere større musikkarrangementer og konserter under åpen himmel. Nord-Jyllands Kunstmuseum og Ålborg Historiske Museum er også vel verdt et besøk. Reis med SAS til kulturbyen Ålborg.

   

  Barnas by

  Ålborg har et godt rykte når det gjelder aktiviteter for de yngre. Først og størst er vel Ålborg Zoo, som med sine 150 dyrearter fra hele verden er et spennende sted å besøke. En tur til Tivoliland er også spennende. Ålborgs marinemuseum er spesielt populært hos de litt eldre barna, som kan gå om bord i en ekte ubåt og betjene periskopet selv.

   

  Ålborg – en by med sjel

  Så snart du kommer til Ålborg, vet du at du har kommet til en by med sjel. Legg turen til shoppingsentrum og gågatene. Her finner du de typisk danske bindingsverkshus med danske flagg vaiende over inngangen. Bakerier og små koselige kaféer finner du overalt, og på hvert gatehjørne kan du stille sulten med en rød pølse. Du må også få med deg Jomfru Ane Gade, Danmarks lengste sammenhengende restaurant-, kafé- og vertshusgate.

  Det er lett å komme seg til Ålborg med SAS ettersom byen har egen flyplass 6,5 kilometer fra sentrum, og det er enkelt å farte rundt i byen med buss, til fots eller på sykkel.

  Kort om Ålborg

  Innbyggere: 107 000
  Valuta: DKK
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 45
  Språk: dansk

  Ambassade:
  Danmarks ambassade, Olav Kyrres gate 7, 0273 Oslo, tlf.: 22 54 08 00

  Norsk konsulat:
  Kgl. norsk konsulat, Prinsensgade 11, DK-9000 Aalborg, tlf.: + 45 51 61 10 00

  Turistinformasjon:
  www.visitaalborg.dk

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies