søk

FORSLAG

 • loader Ikke noe mer innhold å vise
Sjekke inn

Sjekk inn raskt og enkelt

 

Vi gjør alltid det vi kan for å gjøre reisen din så lett og knirkefri som mulig. Det er derfor vi tilbyr mange måter å sjekke inn på for flygninger. Den raskeste og letteste måten å sjekke inn på er via Internett, så du har mer tid å bruke på koselige ting, som et godt måltid eller shopping.

Sjekk inn via Internett

Vi tilbyr innsjekking via Internett til og fra de fleste destinasjoner. Innsjekking åpner 22 timer før avreise.

På Internett

 • Du kan sjekke inn på Internett og velge setet ditt fra 22 timer før og opptil 1 time før avgang. Bare bruk bestillingsreferansen din.  

Innsjekking via Internett er ikke tilgjengelig for flygninger fra: Alanya, Cagliari, Chambéry, Firenze, Gazipasa, Ibiza, Lanzarote, Napoli, Olbia, Pisa, Pula, Tenerife. For disse flygningene må du sjekke inn på flyplassen.


På telefon

Sjekk inn i farta raskt og enkelt på telefonen din.

 • Du kan sjekke inn på mobilen og velge sete på alle SAS- og Widerøe-flygninger, fra 22 timer og opptil 1 time før avgang.
 • Du kan sjekke inn ved å bruke SAS-appen for Android og iPhone, på nettstedet vårt eller ved å bruke vår tekstmeldingstjeneste.
 • Hvis du sjekker inn bagasje, kan du registrere bagasjen i en SAS Self Service-automat på flyplassen.


I en SAS Self Service-automat

Gå forbi køen og sjekk inn i en SAS Self Service-automat, hvor du også kan: 

 • Velg setet ditt
 • Skrive ut bagasjelapper
 • Skrive ut boardingkortet
 • Betale for ekstra bagasje (hvis du ikke betalte når du bestilte eller når du sjekket inn via Internett)
 • Legg til EuroBonus-nummeret ditt
 • Endre setet ditt
 • Endre billetten (hvis dette er inkludert i billetten)
 • Registrer ekstra informasjon som kreves for reiser til USA og Storbritannia

I innsjekkingsskranken

Hvis du ønsker personlig service, kan du bruke vår innsjekkingsskranke for å sjekke inn og levere bagasjen.

 • Barn som reiser alene og de som reiser med dyr må alltid sjekke inn ved skranken på flyplassen.
 • Hvis du reiser internasjonalt i SAS Go eller hvis du har en innenlandsflygning, må du sjekke inn på nettet, med telefonen din eller i en automat på flyplassen.

Prioritert innsjekking 

Hvis du ønsker personlig service, kan du bruke vår Priority-innsjekkingsskranke for å sjekke inn og levere bagasjen. Når du bruker Priority-innsjekkingsskrankene, sparer du mer tid enn når du bruker andre innsjekkingsskranker på flyplassene. Se etter Priority-innsjekkingsskrankene på alle flyplasser SAS flyr fra.

Priority-innsjekking tilbys når du reiser i SAS Business og SAS Plus. Vi tilbyr også Priority-innsjekking for våre EuroBonus Gull- og Diamant-medlemmer samt Star Alliance-medlemmer med gullkort når de reiser med SAS eller på flygninger drevet av et Star Alliance-flyselskap fra den lokale flyplassen (gjelder ikke for SAS-charterreiser). I tillegg kan EuroBonus Sølv-medlemmer bruke denne tjenesten året rundt når de flyr med SAS. Husk at EuroBonus-medlemsnummeret ditt må registreres på reisen for at du skal kunne bruke fordelen.

Frister for innsjekking og ombordstigning

For å gjøre turen din så komfortabel og så lite stressende som mulig, er det lurt å være på flyplassen i god tid før flygningen. 

 • Du må sjekke inn minst 30 minutter før avgang for å ha nok tid til å gå gjennom sikkerhetskontrollen. Du må være ved gaten minst 20 minutter før avgang.
 • Det er viktig at du ankommer flyplassen i god tid før avgang hvis du reiser til USA, siden du trenger ekstra tid til innsjekking og sikkerhetskontroll. Dette er på grunn av ytterligere forskrifter fra U.S. Transportation Security Administration (TSA), som påvirker alle reiser til USA fra og med 26. oktober 2017. Alle flyselskaper verden rundt må følge de samme forskriftene. Dette påvirker også våre passasjerer med mellomlandinger.
 • Hvis du reiser til USA eller Asia, må du sjekke inn minst 60 minutter før avgang og være ved gaten minst 25 minutter før avgang.
 • Selv om du har forhåndsbestilt sete, må du overholde våre frister for innsjekking for å være sikker på at du får setet du har valgt.

Boardingkort

Det blir nå enklere og mer knirkefritt å reise med SAS. Noen ganger trenger du ikke engang et boardingkort.  
 


Digitalt boardingkort

Gjør reisen enda lettere. Med et digitalt boardingkort er telefonen din alt du trenger.

 • Du kan få et digitalt boardingkort på telefonen din når du sjekker inn med SAS-appen, via SMS eller via Internett.
 • Bare vis det frem i sikkerhetskontrollen, i tax-free- butikker, i SAS Lounges og ved gaten.

Boarding

Fristen for ombordstigning for flygningen din avhenger av hvor du skal reise. Det er alltid lurt å gå til utgangen tidlig, så du ikke trenger å stresse.

For innenlandsflygninger eller flygninger i Europa, begynner ombordstigningen 20 minutter før avgang. For reiser til/fra destinasjoner utenfor Europa, begynner ombordstigningen ca. 40 minutter før avgang. 

Prioritert boarding

Prioritert boarding er en tjeneste som lar passasjerene slippe køen og gå om bord i flyet raskere og mer effektivt. Med prioritert boarding vil du være blant de første om bord, og du kan stuve vekk håndbagasjen uten å stresse. Det kunngjøres ved utgangen når det er tid for prioritert boarding. SAS benytter seg av sone-boarding, så du kan også sjekke din spesifikke boardinggruppe på boardingkortet ditt. Her vil det stå når det er din tur å gå om bord. Hvis du er kvalifisert for prioritert boarding, vil boardingkortet ditt være merket med boardinggruppe «A og B» på kortdistanseflygninger og boardingsone «A, B og C» på langdistanseflygninger.

Nyheter!

Fra og med 4. juni 2019 vil SAS tillate at SAS EuroBonus Gull- og Diamant-medlemmer tar med seg én venn eller opptil fire nære familiemedlemmer (ektefelle/partner/foreldre og barn), gjennom SAS prioritert boarding ved gate. Dette gjelder når gjesten eller familiemedlemmet reiser på den samme bestillingen (PNR) som kortinnehaveren. Gjestenes boardingkort vil automatisk bli oppgradert til boarding-sone A, som kvalifiserer for prioritert boarding.

Alternativer for innsjekking på flyplassen

Benytt deg av ulike alternativer for innsjekking på flyplasser utenfor Skandinavia. Nedenfor finner du en liste over hvilke alternativer for innsjekking som er tilgjengelige på våre ulike destinasjoner.