Brussel - SAS

Reisemål


Norsk
Change

Brussel

 

Brussel er hovedstaden i Belgia. En liten storby med yrende kulturliv, gastronomiske eventyr og en rekke museer.

Brussel er akkurat passe stor for en weekendtur, avstandene er korte og du rekker å se mye av det byen kan by på i løpet av helg. Fly til Brussel, så slipper du maset og menneskemylderet du ofte finner i andre storbyer.

Fly til Brussel med SAS

Fly til Brussel med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og du kan velge sete 22 timer innen avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Brussel med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Severdigheter i Brussel

Få med deg rådhuset Hôtel de Ville på Grand Place. Bygningen i gotisk stil har fantastiske dekorasjoner. Plassen med de mange fortausrestaurantene har en meget hyggelig atmosfære.
Er du interessert i tegneserier, kan du boltre deg med kjente navn som Tintin og Sprint.

Det kryr av bokhandlere som har både nye og brukte utgaver av tegneseriehefter som er utgitt, for ikke å snakke om alle "gadgets" du kan få tak i. Andre kjente tegneseriefigurer som Blake & Mortimer, Lucky Luke, Buck Danny, Alix, Johan and Pirlouit er alle belgiske.
Få også med deg den lille bronsestatuen "Manneken Pis" fra 1619, som kan kalles Belgias svar på Sinnataggen.

Byen har mye å vise frem av museer, gallerier og andre severdigheter. En mer moderne severdighet er Atomium, en gigantisk modell av et atom med restaurant øverst. Og når du likevel befinner deg i Europas maktsentrum, bør du ta en tur og se på alle de monumentale EU-bygningene. Nærmere de viktige beslutningene er det vanskelig å komme. Museums oversikt
Fly til Brussel med SAS, og opplev en by som er både historisk og moderne.

Mat og drikke i Brussel

Nyt belgisk øl og muslinger med pommes frites, og ta en spasertur gjennom Europas sentrum. Besøker du Belgia, må du for all del ikke gå glipp av sjokoladen. Det sies at landet lager verdens beste sjokolade. Du finner den i alle mulige varianter og smaker. Byen har en rekke fantastiske restauranter av meget høy kvalitet, så her er det bare å velge din favoritt.

I Brussel finner du verdens beste sjokolade. Brussel er også en av de byene i Europa hvor du finner flest restauranter, alt fra flotte restauranter med Michelin stjerner til små tradisjonelle spisesteder hvor du kan spise Belgias nasjonalrett Moules Frites (Blåskjell og french fries).

Shopping i Brussel

Brussel er et eldorado for shopping med alt fra store varemagasin til lokale markeder. Fly til Brussel med SAS, og du kan fylle handleposene med stort og smått, gammelt og nytt.

Kort om Brussel

Innbyggere: ca. 1 million (2013)
Valuta: euro (EUR)
Tidsforskjell: ingen
Landskode: +32
Språk: tysk/fransk/nederlansk

Ambassade:
Belgias ambassade, Frogner, 0272Oslo,
tlf.: 23 13 32 20

Norsk ambassade:
Rue Archimède 17, B-1000 Bruxelles
+ 32 (0) 2 238 73 00

Turistinformasjon:
www.visitbrussels.be
 
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group