Reisemål


Norsk
Change

Amsterdam

Fly til Amsterdam og nyt en by full av kontraster. Tulipaner, kanaler, kunst, shopping, coffee shops og Red Light District er viktige stikkord. Opplev byens 165 kanaler med sjarmerende husbåter tett i tett og byens livlige stemning.

Sykkel er et ypperlig fremkomstmiddel i Amsterdam, og gjør det enkelt å beundre kanalene. Å shoppe i Amsterdam er en opplevelse i seg selv og byen er kjent for kunst og kultur. Vi er sikre på at du vil få en helt spesiell opplevelse!

Med SAS er det raskt og behagelig å fly til Amsterdam.

Fly til Amsterdam med SAS

Fly til Amsterdam med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og velge sete 22 timer innen avgang med mer. Selvsagt er det gratis å ta med barnevogn. Fly til Amsterdam med SAS, og unngå at reisen starter med stress.

Shopping i Amsterdam

Det er flere gode grunner til å sette seg på et fly til Amsterdam, men for mange er shopping ett av høydepunktene. Tidligere var shopping i Amsterdam synonymt med innkjøp av tulipaner og erotiske artikler. I dag har Amsterdam over 10.000 butikker å velge mellom. Kjedebutikkene finner du i gatene Kalvestraat og Leidestraat, mens de mer eksklusive butikkene besøker du i den gamle bydelen av Den indre by. Kjøpesenteret Magna Plaza ved Damplassen er også verdt et besøk både på grunn av utvalget og bygnings arkitektur. Når du har tatt fly til Amsterdam bør du også få med deg  innendørsmarkedet Rommelmarkt, loppemarkedet på Waterlooplein og Amsterdams største marked Albert Cuypmarkt.
Det kan være lurt å ha et shoppingbudsjett når du tar fly til Amsterdam!

Spise i Amsterdam

I Amsterdam kan du med fordel gjøre som de innfødte og ta en øl eller to på en av byens mange brune kafeer. Nederlandsk øl er nemlig svært godt og serveres i små glass som innbyr til flere. Amsterdam har mat fra de fleste deler av verden og tradisjonell husmannskost finner du på byens mange vertshus. Vi anbefaler deg å prøve nederlandsk sjokolade, smultringer og pannekaker.
Ta fly til Amsterdam og nyt deres kjente Pommes Frites mens du rusler langs kanalene!

Severdigheter og aktiviteter i Amsterdam

Når du tar fly til Amsterdam bør du få med deg noen av Europas mest berømte kunstmuseer; Rijksmuseum, Van Gogh Museum og Museum Van Loon. Andre attraksjoner er Oude Kerk, byens eldste monument og første sognekirke.
De fleste som tar fly til Amsterdam besøker Anne Franks hus. I 25 måneder gjemte familiene Frank og Van Pels seg i et hemmelig tilbygg i Otto Franks forretningsgård i Prinsensgratch. De ble til slutt funnet og sendt til ulike konsentrasjonsleirer. Anne Franks dagbok er oversatt til mer enn 60 språk.
Litt ut på kvelden kan du se de røde neonlysene i vinduene hvor prostituerte tilbyr sine tjenester. Lysene har gitt området navnet "Red Light District" og dette har blitt et kjent varemerke i Amsterdam.
Fly til Amsterdam med SAS – og opplev en helt unik by!

Se Amsterdam med båt og sykkel

Hvis du ønsker å komme deg enkelt rundt i Amsterdam, kan du med fordel leie sykkel. Amsterdam er en by hvor syklister er respektert, i motsetning til i de fleste andre byer i verden. Sykkel passer også godt for barnefamiliene, sightseeing med sykkel gir en helt annen opplevelse for barna.
Du må ikke fly til Amsterdam uten å ta en tur med en kanalbåt. Velg en vanlig båttur på dagtid eller en kveldstur som inkluderer middag ombord. Husbåtene i Amsterdam er mange nok til å danne en liten norsk småby og gjør Amsterdam til en fredfylt idyll.
Hvis du synes kanal- og husbåtkulturen i Amsterdam er fascinerende, kan du ta turen innom verdens eneste husbåtmuseum. Museet ligger og flyter i svært så passende omgivelser i Prinsengracht-kanalen. Du kan også kombinere historie og kunst med kanalbåtopplevelse. Hopper du på museumsbåten, tar den deg med til mange av de over 50 museene byen kan tilby.
Hvorfor ikke fly til Amsterdam og nyte båtfolkets by?

Museer i Amsterdam

De populære museene Rijksmuseum, hvor du kan se Rembrandts ”Nattverden”, Van Gogh Museum og Stedelijk Museum kan du oppleve ved å fly til Amsterdam.
Du finner også spennende museer og gallerier innen moderne kunst, teater, film og fotografier. I Amsterdam finner du selvfølgelig også egne museer for Sex, Erotikk, Hasj og Tortur. For de som er interessert i øl- og fotballhistorie, vil vi anbefale Heineken Experience og Ajax Museet.
Det er også mange gode kulturtilbud for deg som ønsker å fly til Amsterdam med barn. Vi er sikre på at tekniske museum NEMO eller Madame Tussauds vil falle i smak hos de små.
Ta fly til Amsterdam med SAS- vi har de mest punktlige avgangene i Europa og ingen skjulte gebyrer.

 

Kort om Amsterdam

Innbyggere: 749 400 (2008)
Valuta: euro (EUR)
Tidsforskjell: 0
Landskode: 31
Språk: nederlandsk

Ambassade:
Nederlandske ambassade, Majorstuen, 0352 Oslo, tlf.: 23 33 36 00

Norsk konsulat:
Reimersbeek 2, 1082 AG Amsterdam, tlf.: +31 20 301 55 45

Turistinformasjon:
Koffiehuis Stationsplein 10, , tlf.:+31 (0)20 702 6000
 
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group