søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise

Juleflyet er en hjelpeaksjon, drevet av ansatte i SAS

Gjennom hele året jobber medarbeidere og andre gode hjelpere på fritiden med å samle inn varer og bidrag fra ulike bedrifter og privatpersoner.

Ved juletider reiser et SAS fly med bidragsytere til Tallinn for å spre glede blant barn og unge på Peeteli barnehjem samt vanskeligstilte familier i nærområdet. I forkant av dette sendes det ned flere trailere med klær, sko, mat, leker og andre innsamlede gjenstander som kommer de som trenger det mest til gode.Flere land i Øst-Europa har mottatt hjelp fra Juleflyet siden opprinnelsen i 1985, men siden 2003 har hjelpen gått til vanskeligstilte i Estlands hovedstad Tallinn. 


SAS JULEFLY 2017

Juleflyet er en 32 år gammel hjelpeaksjon, drevet av ansatte i SAS.

Gjennom hele året jobber medarbeidere og andre gode hjelpere på fritiden med å samle inn varer og bidrag fra ulike bedrifter og privatpersoner til avreisen til destinasjonen i desember. 

En ny milepel i SAS Julefly er at aksjonen etter 13 år flyttes tilbake til Latvia. I år skal hjelpen gå til to organisasjoner som driver sin virksomhet blant fattige barnefamilier i Riga, Ogre, og Bolderaja. Her er et senter som nettopp er overtatt, og som skal settes i gang som ett dag- og aktivitetssenter for vanskeligstilte barn. Gjennom deres apparat vil varene bli fordelt til ca. 500 barnefamilier som lider.

Ved juletider reiser et SAS fly med bidragsytere til Latvia for å hjelpe, spre kjærlighet og glede blant barn og unge i vanskeligstilte familier. I forkant av dette sendes det ned flere trailere med klær, sko, mat, leker og andre innsamlede gjenstander som kommer de som trenger det mest til gode. Flere land i Øst-Europa har mottatt hjelp fra Juleflyet siden opprinnelsen i 1985, og fra 2003-2016 har hjelpen gått til vanskeligstilte i Estlands hovedstad Tallinn.

 


SAS JULEFLY KORT FORTALT

SAS Julefly har flere sponsorer, blant annet SAS, Barfota, Bardum, Prinsess, Barnas hus, Nestle, Unil, Freia, Barilla og Coop. 

Aksjonen har svært lave kostnader; drivstoff sponses av oljeselskaper, flyplassavgifter bortfaller og handling på flyplassene gjøres uten kostnader. Alt mannskap stiller opp frivillig i fritiden sin. Dette omfatter crew, teknisk personell og stuere. 

Aksjonen har vokst år for år, og flyet har for lengst blitt for lite til å ta med seg alle varene. Det blir derfor supplert med trailertransporter. Dette gir også rom for at vi kan ha flere sponsorer og deltakere med på flyet for å følge varene helt frem og at flere kan møte mottakerne og se med egne øyne hvilke forhold de lever under.

Dette har medført at mange av våre sponsorer og gode hjelpere har blitt sterkt engasjert i saken og bidrar med hjelp og støtte år etter år.

 

DU KAN VÆRE MED Å BIDRA:

Ved å donere penger

Du er velkommen til å overføre det beløpet du selv ønsker til aksjonens kontonummer:

 3411 38 79221 (IBAN: NO4834113879221/ Swift: DNBANOKK)

Ved å kjøpe familiepakker

Familiepakkene koster 100 eller 200 kr og fylles med mat for en hel familie som rekker hele julen. Du får en koselig magnet med bevis på kjøpet. En hyggelig julegave å legge under treet til den som 'har alt'. Innbetaling til kontonummer:

 3411 38 79221 (IBAN: NO4834113879221/ Swift: DNBANOKK).

Send en e-post til oss om du ønsker å hjelpe til med å selge familiepakker.

Ved å donere klær og ting

Har du ubrukte klær liggende? Eller andre ting som en familie kan ha bruk for? Leker? 

Lever det på vårt lager på Gardermoen (du finner lokasjon lenger ned på siden).

Bor du ikke i Oslo eller omegn? Send en e-post eller ring lageransvarlig og avtal henting/levering.

Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss. Enten du har noen spørsmål, ønsker å bidra eller komme med tips. 

 

Kontaktpersoner:

Finn-Jørgen Steen

Ansvarlig

92 41 43 24

 

Karsten Midtun

Ansvarlig

90 04 50 39

 

Aksjonens e-post:

E-post: sasjulefly@gmail.com