Reisemål


Norsk
Change

Fly til Kristiansand med SAS

Oslo - Kristiansand
én vei fra

Bestill fly

Utreise
Hjemreise
 


Bestill hotell

Bestill leiebil

Kristiansand har fått betegnelsen Sørlandets hovedstad. Byen ble grunnlagt av Kong Christian IV i 1641, og er anlagt i renessansestil.

Posebyen er den eldste bydelen, 10 kvartaler med Nord-Europas største samling av lav, sammenhengende trehusbebyggelse. Kristiansand er Norges Blomsterby nr. 1 - over 20.000 sommerblomster i bed, blomstertårn, kasser og blomsterbøtter i handlegatene, samt 2000 m² med roser og stauder pryder Kristiansand sentrum fra mai til langt ut i september, til glede og trivsel for fastboende og turister. Gjennom hele sommeren kan du bli med på gratis guidede turer i Kristiansand. Fra Kristiansand er turen kort til Danmark - med hurtigbåt kan du til og med rekke å dra på dagstur til Danmark!


Fly til Kristiansand med SAS

Fly til Kristiansand med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 1 stykk bagasje på 23 kg uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn når du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Kristiansand med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Attraksjoner

Langs Strandpromenaden og i Gravanekanalen ligger restaurantene på rekke og rad med spennende uteservering. Mange av råvarene kommer fra Fiskebasaren som ligger vegg i vegg. Dette er en populær møteplass for båtfolket. Bystranda ligger i ett av Kvadraturens fire hjørner. En barnevennlig nyanlagt strand med palmer, solterrasser og sanitæranlegg like ved. Sandvolleybaner og lekeapparater.

Kristiansand Dyrepark

KristiansandDyreparken er et "ønskereisemål" for mange barn. Parken har rundt 120 forskjellige dyrearter og er omlag 600 mål stor. Alle små pirater kan glede seg til Kaptein Sabeltannforestillinger i Kjuttaviga (spilles i fellesferien) - vær klar til å høre Kaptein Sabeltann-sanger i dagevis etter et besøk her! Kardemomme by er bygget nøyaktig slik den er tegnet i Thorbjørn Egners bøker. Her kan du gå opp i Tobias sitt tårn, se inn i tante Sofies hus, se løven som røverne har i røverhuset eller smake på bakerens gode boller. I tillegg til Kjuttaviga og Kardemomme by i Dyreparken, finner du Badelandet rett ved siden av.

Fly til Kristiansand, så er du ikke langt unna sørlandsperler som Lillesand, Brekkestø, Bliksund, Gamle Hellesund, Ulvøysund, Skippergada, Tømmerstø og Ny-Hellesund. Slapp av på et svaberg eller nyt en deilig båttur og oppdag de vakre småstedene.

I august måned kan du besøke Sørlandets største litteraturfestival: Ibsen og Hamsun-dagene.

Det er enkelt å komme til Kristiansand, men vanskelig å dra herifra!
Fly til Kristiansand og opplev Sørlandets hovedstad.


    

  Turistinformasjon
Flyplassinformasjon
Taxi: avstand til sentrum ca 17 km


 

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group