Reisemål


Norsk
Change

Dublin

Oslo - Dublin
én vei fra

Bestill fly

Utreise
Hjemreise
 


Bestill hotell

Bestill leiebil

Dublin er glimrende for ivrige, helårsspillende golfere, tørste ølhunder, musikktilbedere av både ny og tradisjonell musikk, og storbyelskere som vil oppleve de ukjente sidene ved Irlands kosmopolitiske hovedstad.

Fly til Dublin med SAS

Fly til Dublin med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 1 stykk bagasje på 23 kg uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Dublin med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Severdigheter i Dublin

I National Gallery kan du nyte mer enn 500 kunstverk med hovedvekt på irsk kunst i tillegg til alle viktige retninger innenfor europeisk malerkunst. National Museum huser uerstattelige gjenstander i gull og mye historie.

Trinity College ble grunnlagt i 1592, og dets plener og brolagte plasser er et hyggelig tilfluktssted midt i byen. Hovedattraksjonene er Old Library - 64 meter langt og inneholder 200.000 antikvariske tekster, marmorbyster av lærde personer og den eldste bevarte harpen i Irland. Book of Kells oppbevares i Treasury og er den rikest dekorerte av Irlands illuminerte manuskripter.

Den er muligens laget av munker fra Iona som flyktet til Kells i 806 e.Kr etter et vikingangrep. Boken ble brakt til Trinity College på 1600-taller og inneholder de fire evangeliene på latin. Skriverne som kopierte teksten, forskjønnet kalligrafien med så vel kunstferdige spiraler som menneskeskikkelser og dyr. Noen av fargestoffene ble importert helt fra Midtøsten. Fly til Dublin med SAS for å se unike kunstskatter og oppleve historisk sus.

Mat og drikke i Dublin

Dagens Dublin er en moderne, kosmopolitisk storby, noe som gjenspeiles i det enorme utvalget av restauranter. Bydelen Temple Bar, er et spennende område med et utall puber/barer, restauranter, butikker og gallerier. Her kan du koble av med en pint og la deg rive med av den tradisjonelle irske folkemusikken. Uansett om du foretrekker klassisk Irish Stew eller det nye irske kjøkken, er Dublin stedet for deg. En litterær og musikalsk metropol som kan tilby det meste i matveien og er kjent for sitt gode øl.

Irsk frokost består tradisjonelt av: bacon, pølser, blodpudding, egg, tomater, grovbrød, og serveres på nesten alle hotell og B&B.
Mange kommer til Dublin på grunn av alle pubene og barene, det finnes over 2000 i Dublin.

Åpningstidene er mandag til onsdag 10.30 til 23.30, torsdag til lørdag 10.30 til 00.30. De fleste pubene er åpne på søndager fra 12.30 til 23.00
Fly til Dublin med SAS for å oppleve irsk musikk og litteratur, og kanskje en tur eller to på pub?

Transport

Flyplassinformasjon: Avstand til sentrum ca 10 km
Taxi - Ca 15-20 minutter til sentrum
Buss - Avgang til sentrum hvert 15. minutt

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group