Destinations


Norsk
Change

Bodø

Bodø har noen av de råeste naturopplevelsene Norge og Verden kan tilby.
Bodø er omgitt av lett tilgjengelige naturopplevelser og er et fantastisk utgangspunkt for en aktiv ferie eller weekend. Her kan du dykke, gå toppturer, padle kajakk, dra på sykkel-cruise eller kanskje bare ta en rolig golfrunde. Har du lyst på en litt roligere ferie, kan du ta turen på spa, dra på fisketur eller bare nyte vakker natur.

Fly med SAS til Bodø

Fly med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og du kan velge sete 22 timer innen avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først.
Fly med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Praktisk informasjon om flyplassen i Bodø.

Attraksjoner

Kirken er en vakker basilika (langskipskirke) i gotisk stil, tegnet av arkitektene Blakstad & Munthe Kaas. Det vakre interiøret består av et 12 m høyt glassmaleri, 10 Nordlandsryer og Rosevindu i mosaikk. Fly til Bodø, og se vakre Bodø Domkirke.

Saltstraumen

Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm (33 km sør for Bodø sentrum), oppstår hver 6. time ved at vannmasser (saltvann) på nær 400 mill m3 passerer i en hastighet på opp til 20 knop gjennom det 3 km lange og 150 meter brede sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstad-fjorden. Samtidig dannes strømvirvler (kjeler) som kan bli opp til 10 meter i diameter med en dybde på 4-5 meter.
Fly til Bodø, og se verdens sterkeste malstrøm.

Norsk luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum er nasjonalmuseum for luftfart og Nordens største i sitt slag. Opplev luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold gjennom museets flotte utstillinger, fordelt over 10 000 m2! Bli med på en guidet omvisning, utforsk på egenhånd, eller fly selv i en av museets simulatorer. Se berømte og beryktede fly som Spitfire, Mosquito, Ju-52, Twin Otter, spionflyet U-2 og mange flere. Fly til Bodø, og opplev Nordens største flymuseum.

Fly til Bodø uten gebyrer

Kjøp en flybillett hos SAS og unngå at reisen starter med irritasjon over gebyrer og dårlig service. Nyt heller godt av de mange fordelene vi inkluderer i prisen: innsjekk via nett, fritt setevalg og 1 stykk bagasje på 23 kg. Barnevogn er selvsagt også gratis å ta med om du reiser med spedbarn. Fly til/fra Bodø med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Attraksjoner i Bodø

Saltsstraumen. 372 millioner kubikkmeter sjøvann presses gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje med en fart på 20 knop og skaper verdens kraftigste malstrøm.

Norsk Luftfartsmuseum. På våre fly til Bodø sitter mange flyentusiaster på vei til10 000 kvadratmeter med Spitfire, Starfighter, U-2, Twin Otter og alt hva et flyhjerte behager.

Midnattsol. På strendene og fjellene rundt Bodø kan du ta postkort-bilder av Midnattsola og virkelig kjenne hva 24 timers dagslys gjør med kroppen.

Nordlys. Bodø ligger i Nordlysbeltet og er et av de beste stedene for å oppleve dette vakre himmelfenomenet. Ses best på kalde, klare kvelder fra oktober til mars.

Kystkultur. Væran. Kjerringøy. Røst. Opplev autentisk salt kystkultur som er som tatt rett ut av en av Hamsuns romaner.

Aktiviteter

Saltstraumen. Både BBC og National Geographic har kåret Saltstraumen til et av verdens mest spennende reisemål for dykkere. Her er det også rike forekomster av torsk, sein, steinbit og breiflabb. Flere selskaper tilbyr også rafting i malstrømmen. Ikke for pyser!
Toppturer. I Nordland myldrer det av fjell som ber om å bli besteget. På toppen av Keiservarden skuer du ut over Bodø og det meste av Nordlandskysten, med Lofotveggen som et Soria Moria-slott i den nordvestre delen av horisonten.
Sykkel. Terrenget rundt Bodø er variert og innbyr til alt fra rolige turer langs kysten til ville offroad-opplevelser ned fjell.

Foto. Midnattsol, nordlys, havørn, fjell, skjærgård, vide horisonter. Ikke fly til Bodø uten ekstra minnekort!

Spa. Flere av hotellene har gode relaxavdelinger (spaavdelinger i stedet?) og i tilknytning Nordlandsbadet finner du flotte Spektrum Velvære.

Festivaler. Bodø og omegn har en rekke spennende festivaler som for eksempel Trænafestivalen, Groove Valley Jazzcamp og ikke minst Musikkfestuka. Den heftige naturen brukes som kulisse og gir en ekstra dimensjon til festivalopplevelsen.

Fly til Bodø og bli med på aktiviteter i vill og rå natur!

Shopping i Bodø

En behagelig blanding av store kjøpesentre og små spesialbutikker gjør Bodø til et mekka for handleglade. Her finner du alt fra søte kjoler til røft fjellutstyr.
Fylkeshovedstaden har et hardt klima vinterstid, men senteret Glasshuset i sentrum er bygd som en shoppinggate med glassoverbygg. Det finnes også mange andre kjøpesentre, men gå ikke glipp av alle nisjebutikkene rundt om i sentrum selv om vinden blåser.
Fly til Bodø og se et unikt utvalg av varer!

Mat i Bodø

Du trenger ikke fly Bodø rundt for å finne god mat. Friske råvarer fra ren natur sørger for at matopplevelsene står i kø på byens mange gode restauranter. På restauranten Smak endrer de menyen hver uke for å få med de aller ferskeste sesongvarene. Er været godt kan du også sitte på kaia og spise deilige reker kjøpt fra båt.
Fly til Bodø med SAS og smak nyfisket sjømat.

Uteliv i Bodø

Forutenom de mange festivalene har Bodø mange fine barer og utesteder. Public spiller god rock, mens ”G” under torget samler de danseglade. Et annet populært sted er Dama Di som tilbyr ”kunst, kaos og bar”.

Fly til Bodø for en pub-til-pub runde!

Kort om Bodø

Innbyggere: ca. 50 000
Valuta: NOK
Tidsforskjell: ingen
Landskode: 47
Språk: norsk

Turistinformasjon:
www.visitbodo.com


 
Annonse:
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group