Alt om reisen


Norsk
Change

Spesialbagasje

- Barnevogner, ski eller en cello – vi kan frakte det meste

Spesialbagasje - vi kan frakte det meste

 

 • Hvis du har behov for å ta med flere stk bagasje, spesialbagasje eller hvis bagasjen er større eller tyngre enn det som gjelder for din billett, tilkommer en ekstra avgift.
  Her er bagasjereglene som gjelder for din billett


 • Våre priser. Hos SAS kan du alltid ta med minst én bagasje (maks. 23 kg) pluss håndbagasje (maks. 8 kg) helt gratis. Prisene for ekstra bagasje og spesialbagasje kan du lese mer om ved å klikke på lenkene.
  Priser for ekstra bagasje og overvekt
  Bagasjekalkulator


 • Viktig! Spesialbagasje (ski, golfbager, instrumenter osv.) må registreres i din bestilling før avreise. Hvis du har bestilt hos oss på SAS skal du fylle ut skjemaet nedenfor. Har du bestilt hos et reisebyrå, kontakter du dette.
  Registrer din spesialbagasje her


 • Innsjekking av spesialbagasje. Enkelt – du sjekker inn, får dine bagasjelapper og leverer deretter spesialbagasjen i disken som er merket med "Spesialbagasje”.Spesialbagasje som ikke trenger registreres før avreise:

 • Barnevogn og bilbarnestol sjekker du inn som vanlig, og det kreves ingen registrering på forhånd.
  Viktig info vedrørende  barnevogn og bilbarnestol

  - Reiser du med et spedbarn (under 2 år) ) kan du alltid ta med deg en barnevogn som innsjekket bagasje uten avgift.

  - Hvis vognen er delbar skal den deles i to deler. Pakk hver del i plastpose eller en annen type beskyttelse. Vi tilbyr spesielle plastposer på flyplassen for 50 kroner (gratis for SAS Plus, SAS Business og EuroBonus Gullmedlemmer). Husk at ingen andre gjenstander enn barnevognen skal ligge i plastposene.

  - Hvis du vil ta med barnevogn til barn over 2 år, regnes det som én bagasje. Hvis barnet også har en egen veske, tilkommer en avgift for overvekt.

  - Det er gratis å ta med en liten paraplyvogn ombord (maks. 8 kg). Paraplyvognen regnes som én håndbagasje. Hvis det er begrenset plass om bord, har SAS rett til å sjekke inn vognen ved gaten.

  - Bilbarnestol regnes som én bagasje og kan sjekkes inn.

  Bilbarnestol for spedbarn (0-2 år)
  - Om du vill ta med en bilbarnestol om bord bestiller du en barnebillett for spedbarnet ditt og betaler da samme pris som for et barn på 2-12 år. Bilbarnestolen kan enten være fremover- eller bakovervendt og den festes i setet ved siden av deg. For å bestille sete for bilbarnestol, kontakt SAS Customer Contact Center, 05400.
  Å reise med spedbarn 


Spesialbagasje må registreres før avreise:
  

 • Sykkel
  Pakk riktig.
  Vri styret en kvart omdreining, fjern pedalene og slipp luften ut av dekkene. Det beste tipset er å pakke sykkelen i en sykkelreisebag.
  Viktig informasjon om sykler

  - På mindre flytyper kan vi bare ha med sykler hvis det er plass om bord. På våre CRJ-fly aksepterer vi bare sykler på standby-basis.


  - Elektriske sykler regnes som farlig gods og kan ikke fly med SAS. • Dykkerutstyr kan inneholde en flaske (tom), et sett med regulator og slange, en vest/vingevest, maske, svømmeføtter, snorkel og lykt (lykt og batterier skal være delt).


 • Fiskeredskap
  Du kan ta med deg en slukeske og en stang i en spesiell fiskestangveske eller -bag.

 • Golfbag
   En golfbag kan inneholde maks. 14 klubber, 12 golfballer og et par golfsko.


 • Kano/kajakk
  Kan kun sendes som frakt.


 • Musikkinstrument
  - Musikkinstrument kan tas med i kabinen hvis instrumentet ikke overstiger målene for håndbagasje (55x40x23 cm) og maks. 8 kg.


  - Hvis du sjekker inn musikkinstrumentet, skal det pakkes i hardcase.
  Viktig informasjon om bestemte musikinstrument

  - Cello - er det eneste instrumentet som overskrider SAS vekt- og dimensjonsmål for håndbagasje, som vi aksepterer inne i flyets kabin. Du bestiller og betaler for en ekstra seteplass til din cello samtidig som du bestiller reisen via SAS Customer Contact Center, 05400, eller via ditt reisebyrå. Disse reisene kan ikke bestilles via sas.no


  - Kontrabass, - kontakt SAS Customer Contact Center, 05400 eller ditt reisebyrå.


 • Ski
  Slik skal du pakke skiutstyr:
  Pakk dine ski, staver eller snowboard i en skipose (maks. vekt 12 kg). Skistøvler og hjelm pakkes i en støvelbag. Maks. vekt for skipose + støvelbag er 23 kg.Viktig informasjon om ski og utstyr

  - Det er ikke mulig å sjekke inn såkalt ”multiskipose”.

  - Ekstra beskyttelse. Kjøp gjerne en plastpose som beskytter skiene dine. Selges på flyplassen for 50 kr (gratis for SAS Plus, SAS Business og EuroBonus gullmedlemmer).

  - Hos SAS kan du alltid ta med én bagasje som veier maks. 23 kg gratis. Det betyr at hvis du reiser med bare skiutstyr, og den totale vekten ikke overskrider 23 kg, kan du ta med deg skiutstyr uten ekstra avgift. Hvis du tar med deg ytterligere én bagasje, tilkommer en fast avgift.

  - Viktig! Husk å registrere i bestillingen at du skal ta med deg ski. Vær oppmerksom på at det ikke er en garantert tjeneste dersom det mangler forhåndsbestilling, men da er avhengig av tilgjengelighet. På små fly - ARJ, CRJ900, F50, CR2, DAT/AT7 og S20 blir utstyret kun akseptert på standby-basis.

 • Surfebrett/kiteboard
  Kiteboard med tilhørende seil og annet utstyr skal pakkes sammen i en veske.


 •  Vannski
  Hver skipose kan inneholde et par standard vannski, slalomvannski eller et wakeboard.

  - Ekstra beskyttelse. Kjøp gjerne en plastpose som beskytter skiene dine. Selges på flyplassen for 50 kr (gratis for SAS Plus, SAS Business og EuroBonus gullmedlemmer).

 • Windsurfing/hangglider
  Windsurfingbrett, et segl og en bom skal pakkes sammen i en veske.


 • Våpen
  Skytevåpen må sjekkes inn.
  Når du reiser med våpen og ammunisjon må du alltid informere om følgende:

  - At du har gyldig våpenlisens.

  - At våpenet ikke er ladd.

  - At våpenet om mulig er tatt fra hverandre og hver del er pakket i egne vesker som du sjekker inn.

  - Ammunisjon er å betrakte som farlig gods og skal fraktes i originalforpakning som beskytter mot harde støt. Ammunisjon skal pakkes sammen med den vitale delen av våpenet eller i en separat veske som du sjekker inn. Du kan ta med maks. 5 kg ammunisjon.

  - Avgift: 210 NOK (innenlands) eller 510 NOK (utenlands) per enhet som inneholder våpen, våpendeler og ammunisjon. Du betaler avgiften ved innsjekking på flyplassen.
  Mer om priser.

  Du må være ved innsjekkingen minst 2 timer før avgangstid ffor å ha tid til det nødvendige papirarbeidet og sikkerhetskontroll. Du bør også planlegge med ekstra tid for bytte av fly på andre flyplasser. Ved ankomst til din destinasjon, kontakt SAS ankomstservice eller håndteringsagent for levering av ditt våpen.


 

 


 


 

 
 

Vanlige spørsmål

 

 
Scandinavian Airlines © 2014 | Reisevilkår | Feedback form | Site Map | Om SAS | For reiseagenter | Bruk av cookies